Rólunk

A KITE Zrt. bemutatása

A KITE Zrt. Magyarország legnagyobb olyan jellegű mezőgazdasági kereskedelmi, szolgáltató cége, amely a növénytermesztéshez szükséges összes inputanyagot és eszközt kínálni tudja.

A KITE (Kukorica és Iparinövény Termelési Együttműködés) 1972-ben, kilenc mezőgazdasági szövetkezet összefogásával, a Nádudvari Vörös Csillag Mezőgazdasági Termelőszövetkezet irányításával alakult meg. Kezdetben nonprofit szervezetként működött. Célkitűzése volt, hogy a tudomány és a technika legújabb eredményeit hasznosítsa. Tevékenysége során korszerű gépsorok, vetőmagvak, műtrágyák és vegyszerek alkalmazására törekedett. Elhatározása volt továbbá, hogy elsajátítsa és alkalmazza a korszerű termelési eszközök eredményes működtetéséhez szükséges fejlett technológiai, munka és üzemszervezési eljárásokat.

A gépesítés területén is rövid időn belül fejlődés mutatkozott. 1973 tavaszán 16 db John Deere traktorra alapozott géprendszer működött, melynek száma 2 év elteltével már átlépte a fél ezret és ez a dinamikus növekedés a későbbi években is megmaradt.

Központja Nádudvaron található, de a vállalat egész Magyarország területén jelen van. Tevékenységét 5 régióban, 19 alközponttal, továbbá regionális géptelepekkel és kertészeti teleppel (Derecske) végzi.

A KITE Zrt. komplex megoldást kínál a növénytermesztéssel és állattenyésztéssel foglalkozók számára. A Gépkereskedelmi üzletág széles termékpalettáján megtalálhatóak traktorok és kombájnok, önjáró és vontatott permetezők, szálastakarmány gépsorok, speciális betakarító gépek, rakodók, szállító eszközök, valamint a vetés- és talajművelés eszközei is.

A Kite Zrt. értékesíti a Magyarországon üzembe helyezett korszerű motoros gépek közel egyharmadát.

Európában egyedülállóan a hazai mezőgazdasági terület egészét fedi le a KITE Zrt. RTK hálózata, mely lehetővé teszi a +/- 2 centiméter pontosságot és az időbeni ismételhetőséget igénylő agrár-technológiák alkalmazását.

A Kite Zrt. ma Magyarországon a legnagyobb létszámú, több mint 140 fős szántóföldi gépszerviz-hálózattal, valamint jelentős szervizműhelyi javítókapacitással is rendelkezik. Ennek köszönhetően a különböző mezőgazdasági szezonok kezdetére teljes körűen átvizsgált, felkészített és kijavított, üzembiztos gépeket ad át megrendelői részére. A vállalat munkatársai akár a szántóföldön is képesek a gyártók által rendelkezésünkre bocsátott legújabb szoftverekhez hozzáférni, és azokat a gépekre feltelepíteni. A magas színvonalú szerviztevékenységet felkészült mérnökök, szervizmesterek, AMS-RTK szervizspecialisták és jól képzett szervizszerelők látják el az ország egész területén.

A KITE Zrt. hivatalos honlapja: www.kite.hu

KITE Zrt., a John Deere egyetlen hivatalos
magyarországi forgalmazója
H-4181 Nádudvar, Bem J. u. 1.
Tel. +36 54 480-401
Fax. +36 54 480-331
magyardiana@kite.hu